לקדש רק ביום מחמת חוסר תיאבון ומעט חולי

שאלה:

מי שהוא חולה קצת בליל שבת ואין לו תאוה לאכול מותר לו לבטל קידוש בליל שבת (מחמת אין קידוש אלא במקום סעודה) ולקדש במחר ביום ולאכול שלש סעודות או אינו יכול לבטל מצות קידוש בלילה?

תשובה:

במשנה ברורה בסי' רעד ס"ק ט כתב, שגם מי שמחמת אונס אינו יכול לאכול סעודה בלילה לא יוותר על קידוש ואכילת כזית מיני דגן. כמובן באונס ממש שאינו מסוגל זה משהו אחר, אבל מה שקשה לו קצת אינו סיבה לדחות.

רפואה שלמה ושבוע מבורך.