לא סעד בליל שבת – קידוש וסעודות ביום

שאלה:

אם אדם לא אכל סעודה בליל שבת בגלל שהיה חולה אבל הוא כן אוכל בשבת בבוקר, האם הסעודה בשבת בבוקר נחשבת סעודה שניה (והסעודה הראשונה כאילו התבטלה) או ראשונה? תודה

תשובה:

באופן כזה הוא חייב לאכול ביום עצמו שלוש סעודות, להשלים את סעודת הלילה. ראה משנה ברורה סי' רעד ס"ק ט.

יש לשים לב שקידוש בלילה בכל מקרה יעשה עם שתיית רביעית או כזית עוגה, ואם לא עשה זאת, אזי בבוקר הוא מקדש את הקידש של הלילה, בלי אמירת ויכולו, ראה משנה ברורה סי' רצה ס"ק ה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה במקרה כזה לא אומרים שיעשה 2 קידושים (כלומר – התבטל הקידוש של הלילה) אבל כן אומרים שיעשה 3 סעודות (כלומר – לא התבטל הסעודה של הלילה). למה הקידוש של הלילה מתבטל (למרות שאומרים ניסוח אחר, בשורה התחתונה אומרים רק קידוש אחד) והסעודה של הלילה לא?

  2. אין טעם לכפול קידוש, קידשת ופתחת את סעודתך בקידוש זה בסדר, הסעודות הם מדין עונג ויש שיעור כמה עונג צריך להתענג בשבת…