לחם משנה וקידוש על הפת כשאסור בשתיית יין

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב!
1. אני צריך לאכול כמות לחם מדודה במאוזניים (די מדויק) מערב שבת בגלל בעיה בריאותית (סכרת נעורים). איך עדיף שאקיים "לחם משנה": האם עדיף שאקח מלחם המשנה פירור אחד שלא משמעותי מבחינת אותה בעיה בריאותית, ואז אוכל את כמות הלחם המדודה שלי, או שעדיף שאקח לחמנייה קטנה ללחם משנה ששוקלת כאותה מנה מדודה ואוכל את כולה, או משהו אחר?
2. אם אין לי לחם משנה/כיכר לחם שלמה, האם אני יכול לקדש על לחם? אם כן, כיצד?

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. איך שנוח לך תעשה, שתי האופציות אפשריות, רק שלא יגרם בל תשחית.

2. אם אין לך אפשרות לקדש על היין ואתה מקדש על הפת, גם פת שאינה שלמה כשרה לכך, אבל חבל להפסיד מצות לחם משנה, תדאג שיהיו לך לחמניות ותקיים את מצות השבת כהלכתה.

אם יש מי שיקדש עבורך, עדיף שתשמע על היין מאדם אחר.

שמור היטב על בריאותך ותזכה לחיים טובים שמחים ובריאים.