שימוש בעלי האננס בשבת לנוי

שאלה:

מדי פעם כשאנו חותכים אננס מייצור מקומי, אנו חותכים את העלים מעל ומניחים אותו לנוי, האם יש בעיה מצד מוקצה מחמת גופו או מחמת תיקון "כלי" כביכול שכעת ישנו פרי וגם חפץ נוי (כמובן כאשר אני מלכתחילה חושב לחתוך אותו לצורך נוי ולא על מנת לזורקו לפח)

תשובה:

כאשר אתה חותך את העלים בשבת, נראה שדינם כפסולת והם אכן מוקצה. כיון שלא היו מיועדים לנוי מבעו יום ורוב העולם זורקים אותם.