נתינת קצפת בכלי שני בשבת

שאלה:

ראיתי דיון הלכתי האם מותר להשתמש בקצפת מספריי בשבת
ושאלתי על הצד שמותר
מי שרוצה להשים קצפת בכוס קפה האם מותר לו להשים בכלי שני
או רק בכלי שלישי

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה מחלוקת ידועה.

המגן אברהם סי' שיח ס"ק יח והמשנה ברורה שם ס"ק מב נקטו, שכיון שאנחנו לא בקיאים מה הם קלי הבישול, אין ליתן בכלי שני שום דבר שלא התפרש בגמרא להיתר. ואם זו קצפת ביצים היא ודאי קלי הבישול ובכל מקרה אסור לתת בכלי שני. אמנם החזון איש סי' נב ס"ק יט לא חשש לקלי הבישול אלא במה שידוע לנו שהם כאלו, כמו לחם אפוי, או ביצה, או תבלין שחוק.

לאידך גיסא, המשנה ברורה שם ס"ק מז הקל בכלי שלישי גם בקלי הבישול, ואילו החזון איש שם נקט שמה שאסור בכלי שני אסור גם בכלי שלישי. אלא שהחמיר בזה רק בלי הבישול ממש אבל בפת שרק לחומרא אנו נוהגים שהיא קלי הבישול, התיר בכלי שלישי.

ומכל מקום כאמור קצפת אם יש בה ביצים זה ודאי קלי הבישול.