להכין את קריאת המגילה בשבת

שאלה:

האם מותר להכין את עצמי את הקריאה של מגילת אסתר בשבת לצורך הקריאה של פורים שיוצא במוצ"ש?

תשובה:

מותר להכין את הקריאה בשבת, רק לא לומר בפה שמכין אותה לצורך חול.

מקורות:

ראה שו"ע הרב ריש סימן שו, שש"כ פרק כח הערה קסט בשם הגרש"ז אויערבך. ההכנה היא לימוד תורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באליה רבה סי' שח ס"ק י התיר לטלטל את המגילה אפילו ביום ט"ו באדר שחל בשבת, והביא דבריו הפרי מגדים בסי' תרפח. אולם הפרי חדש בסי' תרפח ס"ק ו אסר זאת, ומכל מקום כתבו אחרונים שלא אסר אלא ביום הפורים וכאמור, ולא בשאר שבתות השנה שדין המגילה כשאר כתבי הקודש.