סימון על החלה לפני ברכת המוציא

שאלה:

שלום.
קראתי בקיצוש״ע שבשבת לא מסמנים על הלחם עם הסכין לפני ברכת המוציא בשונה משאר השבוע. א. האם בשאר השבוע כאשר אוכלים לחם יש לחתוך אותו בסכין? ב. האם באמת לא מסמנים בשבת עם הסכין? ג. מה עליי לעשות כאשר יש לי שתי חלות שאינן שלמות וצריך לחתוך בסכין, מבחינת הסימון?

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' רעד ס"ק ה הביא בשם המגן אברהם שהמדקדקים גם בשבת מסמנים על החלה. ההבדל בין שבת לחול, הוא כדברי הרמ"א בסי' קסז, שביום חול בלחם עבה ממש מבצעים חיתוך, ובאופן שעדיין זה מחובר חזק שאם מרימים בצד אחד הכל עולה, ובשבת רק מסמנים כדי שלא יהיה חשש שיחתוך מידי הרבה ואז כבר לא יהיו לו חלות שלמות ללחם משנה.

יום מבורך.