גניזה – דברי תורה בשפה זרה / אחדות ה' בשמע ישראל

שאלה:

שלום ברשות כבוד הרב שני שאלות
1. אם מצאתי ברחוב עלון של שבת דברי תורה בשפה שהיא לא עברית האם זה טעון גניזה?

2. בחג הסוכות מנענעים את הלולב כנגד 6 כיוונים. צפון דרום מזרח מערב למטה ומטה כנגד מזיקים או משהו כזה…
אז למה בפסוק ק"ש מכוונים במילה אחד את האות ד' כנגד 4 כיוונים שהשם שולט… מה עם עוד 2 כיוונים???
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. גם דברי תורה בשפה זרה חייבים גניזה.

2. צריך לדעת שעיקר הכוונה בתיבת אחד היא שהקב"ה הוא יחיד בעולמו, מציאות יחידה שהיא בלתי תלוי ומציאותה הכרחית, בורא יחיד המנהיג את עולמו והוא בעל הכוחות כולם וכו', זה הנושא של אחד. וזו הסיבה שאנחנו אומרים אחד. עכשיו, מעבר לכך יש גם סוג של רמז כזה שקיים במילה, והוא שהד' של אחד הוא כנגד ארבע רוחות, לרמז שהקב"ה שולט בעולמו, אבל זו לא הנקודה העיקרית שבשלה אמרנו מילה זו ואם היינו רוצים לרמז במדוייק היינו אומרים מילה אחרת… אנחנו מדברים על אחדות ה'.