חזן מאריך בואמרו אמן – אמן יתומה?

שאלה:

ידוע שיש תקלה גדולה בניגון הקדיש בראש חודש אצל האשכנזים,
שהחזן בדרך כלל מאריך: "דאמירן בעלמא ואמרו אאאאאאאאאאמן", והציבור עונה אמן עוד לפני סיום הקדיש.
אני לא נכנס לשאלה מי טועה כאן, האם החזן שמכשיל את הציבור או הציבור שלא ערני למתי צריך לומר אמן.
אני רק רוצה לומר שאולי זה לא מנהג כזה נורא,
כי למדתי היום שהמגן אברהם והפרי מגדים סוברים, שאם החזן מאריך בתיבות "ואמרו אמן", אפשר לומר אמן גם בטרם סיים "להתחזן לו" בגלל שלמעשה החזן כבר אמר "ובזמן קריב" לכן אפשר לומר אמן במידה והוא מאריך.
השאלה שלי היא, האם לפי זה, מה שנוהגים העולם (האשכנזים) בקדיש בראש חודש – הוא בעצם בסדר גמור?

תשובה:

כדבריך כתבתי כאן. ולכן באמת לא נכון להאריך.