החזן מאריך בדאמירן בעלמא – עניית אמן יחד עמו

שאלה:

שמתי לב בקדיש שלפני מוסף של ראש חודש כשהש"ץ אומר "דאמירן בעלמא ואימרו אמן" הוא מאריך ב"אמן " והציבור אומר את המילה אמן יחד איתו באותו ניגון .יוצא שאחרי שהוא מסיים אף אחד לא אומר כלום. האם זה תקין?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה זה דוקא נהגו טוב. ראה משנה ברורה סי' קכד ס"ק לה שאיש לענות בתוך כדי דיבור לברכה עצמה, ולכן אם החזן מאריך בואמרו אמן יש לענות לפני שסיים, והובאו דבריו בזה בשו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' צא, והעיר שהציבור לא מקפידים על כך, ויש להזהר.

שבת שלום.