פיתוח הגוף / חשיבות השמירה על כושר ומשקל תקין

שאלה:

אני אדם חוזר בתשובה כבל 11 שנה ברוך ה' ובעברי הייתי מפתח את הגוף בצורה מקצועית, עכשיו אחרי 11 שנה שאני חוזר בתשובה הפסקתי עם זה כי חשבתי שזה לא מתאים לבן תורה ועליתי במשקל מאוד ואני יודע שלהבליט את השרירים זה מלכות יוון רציתי לדעת האם אני יכול אחרי לימוד התורה לחטב את הגוף {גם בשביל לשמח את אשתי} אני הולך עם חליפה ארוכה את זה לא אמור להראות בחוץ מה דעת הרב?
ואם יש מקורות של רבנים בנוגע לזה תודה רבה..

תשובה:

התעמלות ושמירה על בריאות ועל משקל נכון הוא ערך בהחלט חשוב. יש להקפיד על הליכות, אכילה נכונה, התעמלות וכו', נפש בריאה בגוף בריא. הרמב"ם דיבר על כך הרבה מאוד בהלכות דעות, וזה בהחלט דבר נכון לעשותו. שמירה על בריאות ועל משקל תקין אינה תרבות יוון אתה לא הולך להתאגרף…

בהצלחה רבה מאוד.