בחירות וארץ ישראל

שאלה:

רציתי לשאול כמה שאלות בענייני הזמן.
א. מאי דעת גדולי הדור בזמנינו והקודמים עד מרן החזון איש, בג' השבועות.
ב. האם ונניח לפי טענת אנשים קיצונים יש דברים לא נכונים הנעשים על ידי נציגינו בש"ס ובג' (הרוב לא חושבים ככה), האם יש פסול או בעיה הלכתית להצביע באופן כזה (שאלה לשיטתם).
ג. האם במקום שאני נמצא (חברותות של קירוב בערב..יש הרוצים להצביע למפלגה דתית תורנית ולא חרדית, יש עניין לשכנע להסביר..או הנח להם??
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה דעתם על ג' שבועות, אציין לך במקורות מה שכתבתי בזה אני. אבל אגב זה לא רלוונטי לנושא הבחירות.

אינני יודע על משהו אסור שעושים הנציגים בכנסת, גם במידה ודברים מסויימים נעשים לפעמים מתוך טעות וכדומה, מה זה מתיר לא להצביע? וכי אם אדם לפעמים שוגה זה פוסל את כל פעילותו שיש בה פיקוח נפש של ממש והיא משמעותית לכל עתיד האומה ולכל אחיזתנו בארץ? כמו כן האחריות על מעשיהם אינה מוטלת עלינו, גדולי הדור ביקשו ממנו לסייע להם שיבחרו, והם מבטיחים ומקיימים לשמור ולפקח על פעילותם, הנושא הזה כבר אינו התחום שלנו.

צריך הרבה זהירות בשיכנוע אנשים להצביע, שלא יקלקל לך את הפעילות התורנית, שלא יחשבו שאתה בא רק כדי להרויח מהם משהו… בכל מקרה אם מדברים, אז לא לדבר למפלגה מסויימת אלא על הצורך במפלגה חרדית, יבחרו אשר יבחרו, זה כבר יקהה מעט את העוקץ מהנראות הפוליטית של שיחה כזו.

על שלוש שבועות בזמנינו ראה מה שכתבתי כאן.

על ישוב ארץ ישראל בזמנינו ראה מה שכתבתי כאן.