תחבולה לצוד רשעים במירמה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

האם מותר לצוד רשעים במרמה ולהתחכם עליהם ולהוציא אותם מלהזיק הרבים ? כגון אדם חשוב שמוכר סם, ולבנות תחבולה לנגדו אחרי שרואים שאינו חפץ בשובו מן דרכו הרע ומחשבותיו המקולקלים ולקיים תחבולה להוציאו מן האוכלוסיה ולומר לו אחי מכור לי כמות גדולה של סם בבקשה.

הרי לא אונסים אותו בכח והבחירה חופשי בידו עד עת הפעולה לחזור בו, ואף לרמז לו כמו "אתה לא מפחד שיפתסוך בזה?" ואם כל זאת ימשיך אז לבוא עם המשטרה ולתפוסו בעת הפשע וזהו לא יזיק עוד האוכלוסיה עם זבל סמים אלו!

האם דבר זה מותר או לפי הדין היה צריך לתפוס אותו במעשה אמיתי ממש ללא לבנות לו תחבולה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שעוסק במכירת דברים אסורים שמזיקים לגוף ולנשמה מותר למוסרו למשטרה. כדין כל דבר פלילי שאין סמכות לבית דין רבני לטפל בו ולכן מותר למוסרי למשטרה. ראוי להתרות בו שיפסיק לפני שמפלילים אותו ואם לא מתייחס יש למוסרו למשטרה.

בהצלחה.