תביעת חברה לבית משפט

שאלה:

שלום וברכה, יש לי דין ודברים עם חברת התחבורה קווים, באופן כללי ביותר הם התחייבו לי בטלפון שמכיון שהאוטובוס לא הגיע אזמין מונית ואשלח להם את החשבונית והם יחזירו לי את סכום הנסיעה במונית. אחרי שליחת החשבונית ועבר כבר יותר מחודש הם טוענים שזה בטיפול… השאילה איזה כלים יש לי להתמודד עם זה? האם אני צריך לפתוח תיק בבי"ד בעלות 180 ש"ח? הם בכלל יכולים לבוא לבי"ד? או שמכיון שמדובר בחברה יש לי היתר לפנות מיד לבית משפט לתביעות קטנות? מה גם שמסתבר מאוד שמיד עם תחילת התהליך הם ישלמו וזה יהיה רק בבחינת איום אך האם יש לזה היתר? אשמח לתשובה עם מקורות. תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

בחברה נסיעות כמו אגד, הם טוענים שאינם יכולים להוציא כסף ללא פסיקה של בית משפט ולכן אינם בתדיינים בבית דין רבני, ולכן מותר לתבוע אותם בבית משפט. כמו כן בחברה גדולה שבבעלות אנשים שאים שומרים תו"מ ואין צד שיבואו לבית דין מותר לפנות לבית משפט. במקרה שלך אני לא יודע איך חברת קווים פועלת, אבל מותר לך לאיים עליהם שאתה פונה לבית משפט, ומסתבר שהאיום הזה מספיק כדי שתקבל את המגיע לך.

בהצלחה.