אתרוג קדוש שביעית

שאלה:

שלום. ראיתי בדוכן אתרוגים של אוצר בית דין והמוכר אמר לי שאסור לי לפתוח את הקופסאות ולהסתכל במה מדובר. קצת לא ברור לי, הרי אם היה מדובר בעגבניות בסופר של אוצר בית דין, גם היה אסור לי להסתכל מה אני קונה ? אז אני משלם על העבודה ולא על האתרוג אבל עדיין רצוני לדעת אם זה אתרוג טוב או יש בדוכן אתרוגים אחרים מהודרים. תודה

תשובה:

הרעיון הוא שבאוצר בית דין משלמים רק שכר טירחה ולא לפי שווי האתרוג לכן משתדלים שזה לא ימכר לפי האתרוג הספציפי אלא מחיר כללי לכל אתרוג.