קריאת שמע על המיטה לפני או אחרי חצות?

שאלה:

שלום

האם יש מעלה/הבדל בין להיות ער ולערוך תיקון לילה או להתעורר משינה ולערוך תיקון לילה?

והאם אפשר לקרוא סדר קריאת שמע על המיטה כולל ברכת המפיל, וכמה שיותר סמוך לאחר מכן להגיד את תיקון החצות?

תשובה:

מי שנוהג לעשות תיקון כרת, ענינו לימוד כל הלילה, מצאת הכוכבים עד עלות השחר.

אין לומר ברכת המפיל לפני תיקון חצות אלא לאחריו, ממש לפני שהולכים לישון, לגבי שאר קריאת שמע שעל המיטה, אף שלכתחילה יש לסומכה לשינה כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' רלט, זה לא מעכב, ומי שרוצה להקפיד לומר קריאת שמע לפני חצות הרשות בידו.