לווה נוסף בהיתר עסקה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש חברה שנקראת btb שנותנת הלוואות חברתיות לעסקים ולאנשים פרטיים שיש להם עסקים או בטחונות כמו כסף.
הם נותנים הלוואות ולוקחים לפעמים לווה נוסף כדי לבטח את ההלוואה.
1. האם הלווה הנוסף גם צריך שיהיה לו עסקים או מספיק שהוא בן אדם עובד?
2. האם זה בסדר במידה והלווה לא מחזיר והם גובים ממנו ריבית פיגורים וכו?

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם השני נכנס ערב עבור ההלוואה לא צריך שיהיה לערב עסקים אלא הוא ערב על החוב של הלווה. אם השני נכנס כלווה שני, ורשום בחוזה שהוא לווה, דינו כלווה לכל דבר ואם ההלוואה נעשית בהיתר עסקה צריך שיהיה לו עסק – קופות גמל או קרן פנסיה, דירה בבעלותו וכודו'.

2. אם יש לחברה היתר עסקה מותר להם לגבות ריבית פיגורים. אם אין לחברה היתר עסקה אסור לגבות ריבית פיגורים.

בהצלחה.