בזיון תלמי חכם

שאלה:

שלום עליכם אדם שביזה בפרהסיה והוציא אפילו חומר נגד דרכו של הרב קניבסקי בטענה אין לי משהו אישי נגדו רק נגד דרכו האם אפשר לצרפו למנין או לפחות בדחק בעצם איך מתנהגים אליו? יש דרך לחזור בתשובה על זה הבנתי שעל בזיון תלמיד חכם אין לזה כפרה האם נכון? תודה מראש רק עם עם מסתדר אשמח למקורות

תשובה:

המבזה תלמיד חכם אין רפואה למכתו כך אמרו חכמים, אבל אינני יודע מה הוא כתב… אולי לא כתב כנגדו אלא רק בעד שיטה אחרת, אינני יודע במה מדובר.