לשון הרע

שאלה:

שלום הרב
אני כל הזמן נתקלת בלשון הרע כמעט בכל מקום וגם במקומות שומרי מצוות לצערי זה קיים ואני לא יודעת איך אני אמורה להינצל מזה, זה מרגיש בלתי אפשרי ומצד שני זה גם שקול כנגד שלושת העבירות הכי חמורות..
איך אני אמורה להגיב כשחברות מדברות ביניהן לשון הרע ואני נמצאת שם? אני מנסה לרוב להעביר נושא אבל לא תמיד זה עובד וזה מאוד מאוד קשה לומר לאנשים תפסיקו לדבר לשון הרע.. (יש לציין שאני ממש לא מדברת על חברות חילוניות.)
או שיש מצבים שמישהי פונה אלי ומתחילה לדבר לשון הרע, מה אני אמורה לעשות? אני משתדלת לא לקבל ולהעביר נושא אבל למה עלי מוטלת האחריות להוכיח אנשים? הם הרי מודעים למה שהם עושים בפרט שהם לא חילונים.. הרבה יותר קל לשלוט על עצמי לא לדבר לשון הרע אבל זה מרגיש בלתי אפשרי לא לשמוע.. אלא אם כן אני אגיד לכל אחד שעושה את זה שיפסיק לדבר וזה גם קושי עצום להתנהל ככה בחברה..
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא חייבים כל הזמן להוכיח, זה גורם לקושי בחברה, תנסי להסיט את הנושא או להמליץ טוב, וגם לא לקבל, וה' יעזור. תשתדלי תמיד שיהיו לך חברות טובות שרואות טוב אחת בשניה ולא רכלניות… עד כמה שאפשר.

ברכה והצלחה.