הוספת שם

שאלה:

מי שהוסיפו לו שם בעקבות מחלה( כגון למשה הוסיפו חיים), איך יקרא בנו שנולד לפני הוספת השם (בעליה לתורה, בכתובה וכו'), בן משה או בן משה חיים?

תשובה:

היום שמו של אביו הוא משה חיים, אז ודאי גם הבן כך עולה לתורה ואין משמעות למתי נולד.

בריאות טובה לאורך ימים ושנים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בכתובה זה ודאי לא יהיה פסול כי זה שטרי ממון שדי בכך שהשטר מוכח, לגבי גט זו סוגיא ארוכה מאוד של שינוי שם האב בגט, ראה סי' קכט סעי' י ובאוצר הפוסקים שם אריכות רבה מאוד.

  2. במאגר התשובות נמצאת תשובה (ב' באב ה'תשע"ז)
    צריך לכתוב כתובה חדשה משום שזה שינוי בשם של החתן עצמו, במקום אברהם בן שמעון כתבו אברהם בן יוסף.

  3. בשינוי גמור של שם אחר בודאי, כי גם בשטרי ממון לא מועיל. אולי כדאי להדר גם בשינוי כזה המדובר כאן, אבל מעיקר הדין נראה שאם כתבו את השם העיקרי שכולם מכירים אותו בו, בשטר כתובה זה תקף.