להשתמש בכמה שמות כדי להשתתף בהגרלה מספר פעמים

שאלה:

שלום לדיין .

אחותי פתחה כמה משתמשים בפייסבוק , בשמות שונים (קוראים לה מוריה, אז למשל משתמש אחד מוריה , ואחר מור), והיא משתתפת בהמון הגרלות שעושים בתי עסק כדי לפרסם את עצמם, וזוכה המון, כל פעם ממשתמש אחר שלה זוכה, לפעמים היא זוכה בדברים שאין לה מה לעשות איתם , אז היא מוכרת או מעבירה למישהו קרוב , (לפעמים אין אפשרות למכור) האם מה שהיא עושה מותר?!

האם אנחנו בתור משפחתה יכולים לקבל ממנה כל מיני מתנות כאלה ואחרות? האם יש בזה משום מסייע?

תשובה:

שלום וברכה,

ודאי שאין הסכמה שאדם אחד נרשם בכמה שמות ולכן יש בדבר משום גזל. ואסור לקנות ממנה את המתנות כדי שלא לסייע לה לעשות כך. וכדאי להוכיח אותה על כך כדי שתדע שלא לעשות כן

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לרב מחילה שאני מרחיב את הנושא קצת , במידה ולדבריה
    יש לבעלי העסקים אינטרס לבחור דווקא במשתמשים של
    הרבה פעמים ,
    מכיוון שיש לה הרבה עוקבים במשתמש , הרבה חברים שרואים את הפרסום.

    ולכן גם ככה אין זה משנה אם זה משמש זה שלה או אחר .

    וכמו כן אשמח לדעת האם אחד מהאחים שקיבל ממנה את הזכיה במתנה למשל ללכת לספארי בחינם , צריך בדיעבד להחזיר <?
    או שאפשר להגיד שלו זה לא משנה בסוף הוא קיבל מתנה ולא ידוע לו אם בוודאות השתמשה ברמאות בהגרלה זו ספצפית,

    3 . לגבי משהו שקנינו ממנה בכסף , למשל זכיה בסיר , וקנינו ממנה בכסף .

    נשמח לתשובת הדיין , כדי לדעת מה לעשות במצב הנ''ל

    תודה

  2. יותר חמור מגזל… על אינטרנט לא כשר כתוב בחז"ל שהביא את עצמו לידי הרהור אין מכניסים אותו במחיצתו של הקב"ה. ועל גזל זה לא נאמר.

  3. אני לא בקיא במטרות הפירסום של פייסבוק. אם אכן בעל העסק רוצה שיראו שיש לו הרבה עוקבים וזה עוזר לו בפרסומת, מותר להגיע דרך כמה שמות. אבל אם זה לא נכון אסור. וכדאי לברר את המציאות.
    בכל מקרה אחרים שקיבלו ממנה את המתנות אינם חייבים להשיב כדין גזל והיה יאוש ושינוי רשות שהאחרונים אינם צריכים להחזיר.