עץ משפחתי – צניעות / עין הרע

שאלה:

המשפחה שלי רוצה לעשות אילן משפחתי הכולל תמונות על הקיר של הסבא האם יש בזה בעיה בצניעות שהתמונות של הנשים שם יהיו על הקיר וכל מי שיבוא יראה את התמונות יש לציין שהתמונות הן קטנות ושל הפנים בלבד
וגם אם יש בזה עניין של עין הרע

תשובה:

כיון שמדובר בבית משפחתי שבדרך כלל באים לשם בני המשפחה, ותמונות כמו אלו שתיארת, אינני רואה בזה בעיה של צניעות. לגבי עין הרע, שוב, בקרב בני המשפחה, נראה שמי שאינו מקפיד לא מקפידים עמו בכך, אבל כל אדם והתחושה שלו בענין זה.

חיים טובים ומאושרים.