אמירת ה' נחני ביציאה מבית הכנסת

שאלה:

מדוע לא ראיתי גם למדקדקים שאומרים פסוק ה' נחני דרכך ביציאה מבית הכנסת כמו שמובא ברמ"א קל"ב – או שבאמת המדקדקים אומרים ורק לא שמתי לב
וכמו"כ רוב רובם כולל מורי הוראה ורבנים לא יוצאים מבית הכנסת כאשר הם מצדדים [ולא עם הגב] כמובא במג"א.
מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ראוי מאוד להקפיד בכך, אף שאינו חיוב גמור אלא מנהג, כמו כן אולי בזמנינו שיושבים בבית הכנסת שעות רבות והוא מיועד לתלמידי חכמים גם ללימוד ואינו כבית הכנסת של זמנם, אז ראשית לא נפרדים ממנו, עוד מעט חוזרים, שנית הקלו בו כמה קולות לענין אכילתם ושיחתם של תלמידי חכמים כמבואר במשנה ברורה סי' קנא, ואולי לכן פחות הקפידו בכך, אבל לכתחיה ודאי האמת כדבריך.