ערבית בפלג המנחה או בזמנה ביחידות?

שאלה:

כבוד הרב האם תפילת ערבית מהפלג היא לכתחילה?
מה עדיף תפילה בציבור בפלג או יחיד לאחר צאת הכוכבים?

והאם בשעת הדחק יהיה עדיף להתפלל ערבית מהפלג כגון שממהר למקום כלשהו?

(אשכנז )
תודה רבה

תשובה:

אם אין לך אפשרות להתפלל במנין בזמן תתפלל לאחר פלג המנחה בציבור, אבל באותו יום תתפלל מנחה לפני פלג המנחה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ רלג ס”ק יא, ובשו”ע סי’ רלה סעי’ א ומשנה ברורה שם ס”ק יב, שנראה מדבריהם שמשום תפילה בציבור מותר להקדים ולהתפלל לפני צאת הכוכבים אף למי שרגיל להתפלל תמיד אחר צאת הכוכבים, וכ”כ בשו”ת אגרות משה או”ח ח”ב סי’ ס, אלא שכתב, שאם התפלל מנחה באותו היום לאחר פלג המנחה, עדיף שיתפלל ערבית בזמנה ביחידות.

הצטרף לדיון

תגובה 1