השבת הגזל כשאין אפשרות להחזיר

שאלה:

שלום לרבנים
אם גזלתי משהו ממקום מסויים ואין לי אפשרות להחזיר את אותו דבר שגזלתי וגם אין לי אפשרות להחזיר כסף מה עלי לעשות כדי לכפר על זה??

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה חייבים להחזיר לנגזל ולא לאדם אחר. אם לא ידוע מיהו הנגזל יש לעשות בכסף צורכי רבים – לתת את הכסף למקום ציבורי – מקווה או בית כנסת או כל מקום ציבורי, והנתינה לא תהיה בתורת צדקה אלא בתורת השבת גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. או יש כהיום עוד עצה ,לתת את הכסף שחייבים לניגזל לעמותת "נקי כפיים " של הרב משה שטרנבוך שליט"א,והם עושים קנין גמור עבור לזכות את הכסף להניגזל,וכך יסתדר הענין וכשיבוא אליהו הנביא ימסרו להניגזל בפועל הכסף,ובינתיים נזקף להניגזל הזכות שמלוים באחריותם הכסף בתורת גמ"ח,-ובזה סוף סוף יתענג לעתיד הניגזל-וישמח ד' במעשיו.