כמה שאלות בגזלה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני אשמח לדעת מה אני צריך לעשות לגבי המקרים הבאים:
1. ראיתי בבית מדרש על אחד השולחנות תנ"ך הסתכלתי עליו לראות של מי זה אולי כדי להחזיר לו והיה כתוב עליו שם של ילדים שאני לא מכיר שקיבלו אותו, הראיתי את זה לאברך שהיה שם וכשנתתי לו נקרעה הכריכה, כבר עברו מאז כמה חודשים והתנ"ך עדיין שם.
2. פעם היה לי מנוי למגרש טניס. היה אתר שדרכו היה אפשר להירשם עד שעה וחצי ביום (גם בשאר הזמן היה אפשר לשחק, פשוט מי שנרשם יש לו זכות קדימה במגרש)[התשלום הוא קבוע לשנה, לא משנה כמה פעמים נרשמתי]. פעם אחת הצלחתי להירשם באתר ליותר זמן למרות שאסור.
3. מישהו ביקש ממני לזרוק לפח הכתום של המיחזור כמה דברים והיה שם בקבוק זכוכית, לא הייתי בטוח אם זה מיועד לזה אבל בכל זאת שמתי, למרות שזה לא לזכוכית.
4. בל"ג בעומר נכנסתי עם חברים שלי לאתר בניה ולקחנו משם עצים ורפסודות שבורים למדורה. גם התחלנו את המדורה באיזור שם אבל בסוף עברנו למקום אחר, כנראה שעברנו לפני שהדלקנו את המדורה אבל אני לא בטוח.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

1. אין חובת תשלומים על קריעת הכריכה כיון שמקובל להדביק ואין כאן תשלום של תיקון או ירידת ערך.

2. לכתחילה היה אסור להירשם להרבה זמן, בדיעבד שכבר נרשמת אין מה לעשות ואין מה להשיב.

3. כיון שהשימוש מיועד גם למי שלא נרשם, אין כאן חובת תשלומים.

4. אין חובת תשלומים על קרשים שבורים שנלקחו מאתר בנייה.

לסיכום: בכל השאלות ששאלת אין עליך חובת תשלומים.

בהצלחה.