איסור ריבית בהשאלת חפץ

שאלה:

השאלנו מהשכנים מוצר אפיה שכבר היה משומש. אנחנו מחזירים להם מוצר חדש ושלם. האם אין בזה איסור ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בהשאלה – שהייתם אמורים להחזיר את המוצר עצמו, ובסוף התקלקל המוצר ואתם רוצים להחזיר מותר חדש – אין איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

איסור ריבית שייך בהלוואה ולא בשאלת חפצים או בהשכרת חפצים, ולכן אם שאל או שכר חפץ מותר להחזיר עם תוספת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בתמצית וניל. לקחנו בקבוק לא שלם, התשמשנו בו וסיימנו אותו. כעת קנינו בקבוק חדש ורוצים להחזיר להם את הבקבוק החדש בשלמותו.

  2. השאלת בקבוק תמצית וניל זה לא השאלה אלא הלוואה כיון שאתם לא משיבים את המוצר עצמו אלא מוצר אחר. וכיון שמדובר בהלוואה יש איסור ריבית אם מחזירים יותר. אם זה קצת יוצר והוא דבר שלא מקפידים ומטעמי נוחות אתם מחזירים עם תוספת – יש להקל בדבר.