להעתיק ספר לחבר

שאלה:

שלום יש לי ספר אלקטרוני שרכשתי שאני רוצה ללמוד עם חבר ביחד.
אני רוצה לשלוח לו עותק, האם אני צריך לבקש רשות מהחברה שממנה רכשתי? או שאם אני חושב שהוא אדם ישר ולא יפיץ הלאה את הספר מספיקה חזקה שבלימוד בין שני חברים לא תיהיה להם התנגדות?
אני בכלל לא יודע איך יגיבו כותבי הספר לשאלה כזו מצידי, אם יחשבו שזה מתיחה או משהו כזה. הם יכולים לסרב רק כי – מי מבטיח להם שהחבר לא יפיץ וכו.. מה ההלכה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעתיק את הספר לאדם אחר, ולכן אם אתה רוצה להעתיק את הספר עבור חבר צריך את רשות המו"ל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מודה לכבודו על התשובה,
    מה לגבי דף אחד שניים לכל לימוד משותף?
    בדומה לחזקה שיש לפעמים לגבי שימוש בחשמל להטענת פלאפון במקום ציבורי או לקיחת כוס מים/ נייר טואלט.
    משהו שמקובל שאנשים לא מקפידים לפי סברה הגיונית ולפי תרבות המקום.
    האם גם דף אחד או שניים נכנס לקטוגריה הזו?
    אודה על תשובתכם…