החלפת בגד לאחר לבישה

שאלה:

שלום
קניתי אתמול בגד מחנות,
והיום לבשתי אותו לעבודה. במהלך היום בעבודה הבנתי שהמידה קצת גדולה, והתכוונתי להחליף לאחר שאיידע את המוכרת, אם תסכים.
בסוף יום נשפך קצת שוקו על הבגד, והתייבש ובגלל שהבגד שחור לא רואים
* האם מותר לי להחליף את הבגד אם אני מיידעת מוכרת(לא מנהלת) שהוא נלבש ליום שלם?
האם עלי ליידע גם שנשפך עליו מעט שוקו, שלא רואים אותו ממילא? או שלא חובה שהרי זה לא הורס את הבגד?
תודה

תשובה:

שלום וברכה, בגד שלבשו אותו או שהתלכלך מעט אין זכות החזרה, ולכן אם את רוצה להחזיר את צריכה ליידע את המוכרת שנשפך מעט שוקו ולבשת את הבגד כמה שעות. והמוכרת תחליט אם מסכימה להחליף.

בהצלחה.