שימוש בתוכנת אופיס של אח, אם או חבר

שאלה:

שלום הרב. האם ניתן להשתמש בתוכנת אופיס של אחד מהבאים (שלוש אופציות שקיימות בפני כרגע..): א. חבר שקיבל זכות שימוש מהאוניברסיטה בה הוא לומד (הוא רשאי להתקין את התוכנה על כמה מחשבים שברשותו). ב. אמא שקיבלה את התוכנה ממשרד החינוך, ויכולה להתקין אותה בכמה מחשבים (מדובר בבן הסמוך על שולחן הוריו). ג. אח שקנה תוכנת אופיס ויש לו אפשרות להתקינה על כמה מחשבים (שנינו סמוכים על שולחן ההורים)? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

האופציה הראשונה לא טובה כיון שאסור להעביר מאחד לשני. האופציה השנייה היא אופציה טובה, כיון שכל בית אב נחשב לשימוש אחד, וכעין שאמרו בגמרא כל המפקיד ע"ד אשתו ובניו הוא מפקיד, ורשות של האמא היא רשות לכל המשפחה. ולכאורה גם בעצה ג' זה בסדר כיון שמדובר בשני אחים שגרים בבית אחד, ונחשב שימוש אחד.

בהצלחה.