סתימה בצנרת בדירה שכורה

שאלה:

אשמח לעזרה
אני שוכרת יחידת דיור תת קרקעית ( הביוב הוא מופעל עם משאבה) כאשר מעליי ישנם שוכרים נוספים של כל הוילה עצמה.
כאשר נכנסתי נאמר לי שכל הדירה מחולקת לגמרי מהדייר מעליי מלבד חשמל שעליי לשלם לו כל חודשיים לפי מה שמראה המונה.
אני מתגוררת ביחידה פחות מחצי שנה ולא הפסיקו התקלות בצנרת (ישנה משאבה) כבר בתקלה השנייה טענתי בפני הבעל הדירה שאני בטוחה שהביוב (שלטענתו שייך רק לי) הוא משותף עם הדירה מעליי כי כל פעם מוצאים מגבונים שעושים בלאגן ואני ובעלי שומרים מאוד.
עבר חודש ושוב פעם תקלה בגלל מגבונים ולאחר שהתעקשתי באמת התברר כי הביוב שלי משותף עם הדייר מלמעלה.
בעלת הדירה דורשת ממני לשלם מחצית מהסכום של פתיחת הסתימה
הסברתי לך שאני מאוד שומרת ולא הוגן שאני אשלם משהו שלא באשמתי ומעבר לזה שהוא אפילו לא בשליטתי (גם הדייר מעליי טען כך שהוא לא מתכוון לשלם).
יש לי כמה שאלות בעניין
1. האם זה שהיא לא הודיעה לנו לפני כניסתנו ליחידה שהביוב הינו משותף?
2.במידה ועליי להשתתף בהוצאה האם לא מתחשבים בגודל הדירה או במספר הדיירים הרי הדיירים מעלינו הדירה יותר גדולה וכן יש שם יותר נפשות.
3.בשביל לפתוח ולהוציא את המגבונים היא שילמה 1200 שח כלומר היא דורשת 600 שח מכל דייר
האם הגיוני שהיא קובעת על דעת עצמה שסכום זה הוא מקובל? אני בטוחה שיש מי שפותח סתימה בהרבה יותר זול
למה אני צריכה לשלם סכום גבוה כי היא לא מעוניינת לבצע סקר שוק ולבדוק מחירים.
שוב פעם אני אדגיש שלא ידעתי שהביוב משותף
היא בעצמה לא ידעה זאת
הגיוני שאם אני נכנסת לדירה עליי לדעת מידע זה אילו הייתי יודעת כמובן שלא הייתי מסכימה כי מניסיון שלי אני יודעת כמה בלאגן יש כאשר גרים ביחידת דיור שהיא תת קרקעית ויש לה משאבה
הרי כפי שצויין בחוזה על החשמל היה צורך לציין זאת לגבי הביוב המשותף
ואם היא לא יודעת מזה שתשא באחראיות.
אני מפחדת שאם אשלם לה פעם אחת אצטרך לשלם שוב ושוב כל כמה חודשים על תקלות שלא אני גורמת להן.
אשמח לעזרה ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור לכם שאתם לא גרמתם לסתימה בצנרת – אתם לא משליכים מגבונים – אינכם צריכים להשתתף בהוצאות תיקון הסתימה, ובעלת הבית חייבת לפתוח לכם את הסתימה כדי לתת לכם אפשרות של מגורים טובים.

בהצלחה.

מקורות:

קלקול שנוצר בדירה שכורה וצריך אומן לתקן את הקלקול נפסק בשו"ע סימן שיד שחייב המשכיר לתקן. אם הקלקול נוצר בגלל שימוש לא הוגן של השוכר חייב השוכר לתקן. במקרה שלכם אם ברור לכם שאתם לא השלכתם מגבונים ולא עשיתם שימוש שלא הוגן, המשכיר חייב לתקן את הקלקול ולא יכול לחייב אתכם בהוצאות.