ע”ש עת”ב

שאלה:

רציתי לדעת האם יש דין עת”ב לע”ש הקרוב? או שמא ברגע שהת”ב עצמו נדחה כ”ש שעת”ב? נפק”מ אם צריך לרחוץ קודם חצות. הבנתי שכל ע”ש יש קפידה לכתחילה להמתין עד לאחר חצות היום וכך אני משתדל אבל אם יש לזה דין של עת”ב לכאורה יהיה עדיף להקדים בע”ש זה. כמו”כ לעניין ללכת לטייל וכן לסיים את השניים מקרא לפני חצות.

תשובה:

לא הקפידו בזה. הרי אדרבה, כל הדיון לגבי תלמוד תורה בשבת עצמה הוא מחצות היום ואילך ולא מתחילתה.

הצטרף לדיון

תגובה 1