למה כל הטרמפיסטים דתיים?

שאלה:

שלום וברכה
אני חרדי, ונוהג ברכב, (איפשהו באמצע בין הדרום והמרכז) ואני שם לב שכל הטרמפים הם חרדים או דתיים… למה זה ככה? זה לא חילול השם, שרק הדתיים 'מקבצים נדבות'? מילא אדם עני שבאמת אין לו, אבל לא יכול להיות שכל הטרמפיסטים הם נזקקים עניים.
טרמפיסט נתפס בעולם כמסכן הפושט ידו. נצייר לנו שגוי מחו"ל בא לארץ ורואה שכל הטרמפיסטים הם רק שומרי תורה ומצוות. האין זה מראה תעודת עניות לתורה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני בטוח שאתה צודק, יכול להיות שזה תלוי באיזורי המגורים… דוקא חיילים מאוד אוהבים טרמפים, מה שודאי נכון, הוא שכמעט כל מי שעוצר לאנשים טרמפ הוא דתי או חרדי, וזה דוקא נתון טוב שמראה על מודעות גבוהה לחסד והטבה.

אני באופן אישי מחנך את בני שלעצור טרמפ זו גם הנהגה לא יפה וגם זה מסוכן…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב כיוון למציאות האמיתית.
    אני גר באיזור מעורב, וכמות הפעמים שראיתי טרמפיסטים חילונים אי אפשר לספור אותה. כל יום. בפרט בשעות הערב שלא בא להם לחכות לאוטובוסים שהתדירות גדולה.