חנוכת הבית וסיום ממעשר כספים

שאלה:

שלום הרב
רבני בית ההוראה השיבו לי שאין לתת ממעשר כספים לצורך חנוכת הבית ורציתי לדעת יש לי אח בחור ישיבה שסיים את הש"ס והוא רוצה לערוך את הסיום אמנם אין לו כסף בשביל לעשות זאת בעצמו אז חשבתי שאני יתן לו ממעשר כספים שלי לצורך הסיום [ראיתי בספר באורח צדקה שמביא תשובה בשם ר"נ קרליץ שאפשר לעשות סיום ממעשר כספים] ויעשה זאת בביתי ואני ירוויח גם חנוכת הבית השאלה שלי שאני יעשה פחות בשביל חנוכת הבית מאשר בשביל סיום ש"ס האם אני לא יכול להנות מכספי המעשר מה שהייתי משלם לולי היה לי סיום או שאני יכול להשתמש גם כנגד עלות חנוכת הבית ממעשר הכספים כי ממ"נ אני עושה סעודה ממעשר כספים וכן הרי אין שיעור לסעודה של חנוכת הבית ואפ"ל שהייתי יוצא במשהו קטן
תודה רבה

תשובה:

נראה שבאופן כזה אכן יש להקל. אבל שים לב להדגיש שהמסיבה היא עבורו ולא שהוא מכבד את האירוע של החנוכת הבית שלך ועל הדרך עושה שם סיום…

בהצלחה רבה וישוב טוב.