חיוב תשלום לשמורת טבע

שאלה:

במהלך טיול, הדרך הובילה לשמורת טבע של רשות הטבע והגנים עם שער פתוח וכתוב "הכניסה בתשלום, יש להסדיר את התשלום בכניסה הראשית". נכנסנו כמה עשרות מטרים ישבנו שם והשתמשנו בברזייה. לא תכננו מראש להכנס, לא היה לנו מספיק כסף לשלם, וגם הכניסה הראשית היתה בקצה השני ,מרחק גדול שכלל לא התכוונו ללכת. האם יש
חיוב לשלם למפרע או שאפשר להקל? והאם היה ראוי לא להכנס היות ואיננו מתכננים לשלם? כמו שכתבתי, המסלול הוביל ישר לתוך הכניסה האחורית של השמורה.

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף היה לא להיכנס ללא תשלום. בדיעבד אם לא עשיתם את המסלול אלא נכנסתם מעט ויצאתם אין צורך לשלם. התשלום הוא על מטיילים שעושים את כל המסלול ולא למי שנכנס מעט.

בהצלחה.