צניעות בתורה

שאלה:

שלום לרב, ברצוני לשאול היכן כתוב בתורה (איזה פסוק וכו') שעל האישה לכסות את גופה ולהיות צנועה?

תשובה:

בגמרא בכתובות עב א מבואר שכיסוי שער הראש הוא חובה מהתורה ונלמד מהכתוב ופרע ראש האשה. מהפסוק והיה מחנך קדוש דרשו חכמים ראה סמ"ק מצוה נז שיש איסור שיהיה קיים מראה כזה שיכול לגרום להרהור ערוה ומכאן חובת הלבוש הצנוע כמבואר בדבריו שם. בגמרא בגיטין צ א מבואר שאשה שאינה לבושה בצניעות ונוהגת בפריצות מצוה על הבעל לגרשה. והוא בכלל מה שנאמר בתורה בענין הגירושין "כי מצא בה ערות דבר". כמובן יש גם את האיסור "לפני עיור לא תתן מכשול", שהרי היא מכשילה גברים בהרהור עבירה. על האיסור לא תחמוד דרשו חכמים לא תחמיד, כלומר יש איסור גם לאשה לגרום לגבר לחומדה. יש גם האיסור ונשמרת מכל דבר רע ולא תקרבו לגלות ערוןה שכל אלו אוסרים כל מה שיכול לגרום לקירבה כזו, ועוד לא דיברנו על ההכשלה באיסור ולא תתורו. ועוד יש לכתוב עוד ועוד…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה ל ״פרע את ראש האשה״ ולצניעות? ואיך מגיעים ללבוש כמו ״נשות הטאליבן״
    שיר השירים מהלל אשה יפה ואת איבריה המוצנעים, איך זה מסתדר עם צניעות?

  2. תלמוד בבלי מסכת כתובות דף עב עמוד א
    ואיזוהי דת יהודית? יוצאה וראשה פרוע. ראשה פרוע דאורייתא היא! דכתיב: ופרע את ראש האשה, ותנא דבי רבי ישמעאל: אזהרה לבנות ישראל שלא יצאו בפרוע ראש וכו'…
    לגבי שאלתך על לבוש בסגנון מסויים אינני יודע למה הכוונה, עכ"פ סדרי הלבוש הנהוגים בין בנות ישראל הצניעות מבוארים יפה בס' עוז והדר לבושה ואני ממליץ עליו.
    שיר השירים מדבר על הקשר בין עם ישראל לקב"ה בסגנון של משל ונמשל.