חשש מגניבת דעת או גזל מהציבור

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

שאלתי בעניין של חשש מגניבת דעת כלפי ציבור המתפללים .
אני מתפלל בדר"כ בבית כנסת מסוים בשבתות וגם בימי חול ,אני מיודד מאוד עם הרב אפשר לומר בקשרי חברות קרובים .
אציין גם שהרב נוסע פעם בכמה חודשים לעשות שבת אצל אביו שיחיה בירושלים והוא מבקש מרב אחר וגם ממני הקטן לעזור בתפילות ובהתנהלות הפעילות בשבת כאשר הוא לא נמצא.
אוסיף ואומר שמידי פעם בפעם אני מבקש מרב ביהכ"ס גם לומר קדיש על נפטרים וכן אני משלם לו על כך וכן לפני פסח מכבד אותו ביין משובח לליל הסדר או לפני חגים חמי שיחיה שולח לו מתנה כספית לצרכי החג .
כל זאת כמובן ביני לבינו מבחינת היחסים החמים והקרבה ..
לאור העובדות שכתבתי אבקש לשאול את כבוד הרב –
אני נוהג בלי נדר להשתדל לעלות לתורה פעם בחודש ,בדר"כ בשבתות,
אני מגיע לבית הכנסת והעליות בשחרית של שבת כבר נמכרו או שאני בשלב בתפילה שאיני יכול להפסיק בדיבור .
בתפילת מנחה של שבת אין מכירת עליות – הרב מעלה באופן אקראי מתפללים מהקהילה .
האם מותר ונכון על פי ההלכה "לסגור " עם הרב לפני שבת שיעלה אותי לתורה במנחה של שבת אם לא אספיק לקנות עליות בשחרית ?
אני שואל מחשש שיש בדבר גניבת דעת כלפי הציבור או חלילה גזל ,בזה שאני מתאם עם הרב לפני מבלי שאין איש יודע .
וכל זאת כמובן לאור העובדות והיחסים הקרובים עם הרב כפי שציינתי
תודה וכל הברכות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לבקש עלייה מהרב אבל תאמר לו שינהג איתך כאחד מהציבור ולא יעדיף אותך משאר הציבור, ושלא יהיה על חשבון מתפלל אחר שנצרך לעליה בגלל יאר"צ או שמחה או שלא עלה לתורה זמן רב וכדו'.

בהצלחה.