התרת נדרים

שאלה:

שלום לכם רבותי, דיינים מומחים,

בזמנו נדרתי בחופזה ובטיפשות (אך בכוונה מלאה) נדר שלא להאזין עוד למוזיקה מסוגת "רוק מתקדם".
הנדר גרם לי לצער רב, והלכתי להתירו אצל רב.
להפתעתי הרב סירב להתיר את הנדר, בנימוק שזהו נדר מצווה, משום שרוק מתקדם כולל שירת נשים.
תשובת הרב הפתיעה ואכזבה אותי, שכן אמנם איני בקיא בהלכה כמוהו, כמובן, אך גם הדיוט כמוני יודע כי כלל גדול בנדרים הוא כי "פיו ולבו שווים", ומעולם לא נתכוונתי לנדור על התנזרות משמיעת שירת נשים (ועלי חטאי, אך אין זה קשור לנדר כלל).
הואיל וכך, שאלתי שאלה באתרכם, והתשובה הייתה כי הנדר אכן ניתן להתרה מן הטעם שציינתי, ועלי ללכת להתירו. הלכתי לבית כנסת אחר, ושם התירו לי את הנדר, אך נפשי עדיין לא יודעת שלווה, שכן לא ציינתי בפני הרב השני לא את אשר אירע עם הרב הראשון ולא את תשובתכם (שכן התייסרתי רבות מאי האזנה לרוק מתקדם, וחששתי שמא יסרב להתיר, וכן הסתמכתי על תשובתכם, אך האחריות שלי היא, כמובן).
ויש לי על כך שתי שאלות:
1. האם עלי ללכת ולבקש שוב התרת הנדר, תוך ציון מה שאמר לי הרב הראשון? האם לא פגעתי במעשיי, חלילה, בכבודו?
2. לאחרונה נתנגעתי בנגע קשה. אני מפחד כי זוהי גזירה שנגזרה עלי בשל הפרשה.
אני חייב למצוא מנוחה לנפשי; מוזיקה היא חלק נכבד מחיי ונשמתי, ומאז אותו נדר נמהר ומטופש איני מצליח עוד לעבוד את ה' יתברך מתוך אהבה ושמחה, אלא מתוך כעס, פחד, מחשבות רעות וייסורי נפש. אנא עזרו לי!

יום טוב וכל הברכות.

תשובה:

אינני רואה כל בעיה, ודאי רוק אינו כלל דוקא שירת נשים  [אם אני מבין נכון, זה נימוק יותר מכריע ממה שאתה כתבת], ולכן אין זה בהכרח נדר של להמנע מאיסור. כמו כן גם שירת נשים שאינו מכיר אותן לדעת חלק מהפוסקים מותרת, ואף שאנחנו מחמירים בזה, מכל מקום לא עד כדי שיקרא נדר שלא ניתן להתירו.

לכן אין מקום לחששותיך, עבוד את ה' בשמחה, בלי חשש.

ובמקביל, עצה טובה, יש היום כזה מיגוון של מוזיקה יהודית, תנסה למצוא משהו שאתה מתחבר אליו, מה יש לך מהזבל הזה..