האם מותר להיות פקח עירוני

שאלה:

שלום רבנים ,
היום החנתי את הרכב וראיתי פקח שתמיד מסתובב באזור שלי מצלם רכב אחר שחונה לא חוקי, אז אמרתי לו איך יש לך לב לעבוד במקצוע הזה?! אז הוא אמר לי את בהריון? אמרתי לו כן אז הוא אמר לי לכי תנוחי אמרתי לו "תנוח אתה למעלה"
ועל המשפט הזה שאמרתי לו אני מפחדת שהוא מקטרג עליי עכשיו בעודי בחודש 7 ב"ה.
האם הוא יכול לקטרג והאם העבודה הזאת בכלל מותרת בתורה? לתת דוחות לאנשים מיסכנים

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה מותר לעבוד כפקח עירוני ולהטיל קנסות. ומדת חסידות לא לעבוד בעבודה כזו.

לגבי הקללות יש להיזהר לא לקלל ולא להתקלל, לאחר מעשה אין צורך לחשוש ולהבא לא לקלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.