שימוש בחצר בניין לחומרי בניה שלא בונים כאן

שאלה:

שלום
יש שכן בבניין מס'1 שבונה על הגג. את מוצרי חומרי בניה שם בחצר בנין מס' 3 .
האם זכותו להניח את החומרים בבנין אחר? ללא רשות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבניינים 1 ו3 הוא חלקה אחת ורכוש משותף לשני הבניינים, מותר לו להניח חומרי בנייה לתקופת הבנייה. אם הבניין 1 רשום כחלקה נפרדת, אין רשות לדייר מבניין מספר 1 להניח חומרי בניין בשטח של בניין מספר 3 אלא אם יקבל רשות מפורשת וניתן גם לדרוש ממנו תשלום שכירות על שימוש בשטח המשותף.

בהצלחה.