תשמיש המיטה בשלושת ימי ההגבלה

שאלה:

ראיתי בסימן רמ' את הימים שבהם אסור לשמש וביניהם גם ליל שבועות ואולם ברצוני לדעת האם יש עניין לא לשמש גם בימים שלפני [3 ימי ההגבלה]?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור לקיים תשמיש בשלושת ימי הגבלה, אמת שהיו אנשי מעשה שנהגו להמנע וכך מובא במקור חיים לבעל החוות יאיר, ויש שנוהגים כך, אבל במשנה ברורה הביא רק לגבי ליל חג השבועות עצמו. ובזמנינו אין להחמיר בענין זה יותר מכפי הנדרש.

חג שמח ושבת שלום.: