קידוש יקנה"ז / ליל חג השבועות לנשים

שאלה:

שלום כבוד הרב!
כמה שאלות על חג השבועות בבקשה…
איזה ברכות צריכים להגיד הגברים בהבדלה של ערב שבועות
שחל במוצ"ש השנה?
האם גם נשים צריכות להיות ערות בליל שבועות ועד מתי צריך להיות ערים? הנץ החמה? עלות השחר? ומה מומלץ לקרוא?

תשובה:

שלום וברכה

הקידוש בליל חג השבועות השנה מורכב ומשולב מקידוש והבדלה יחד ויש לו נוסח מיוחד משולב כמצוי בסידורי התפילה ובמחזורים של יום טוב. הרעיון הכללי הוא יקנה"ז [יין – הגפן, קידוש – ברכת היום של חג, נר – כמו במוצ"ש, הבדלה – כמו בכל מוצ"ש, זמן – ברכת שהחיינו של חג]. כאמור את הנוסח המדוייק יש לראות בסידור.

אין חובה להיות ערים כל הלילה זה מנהג, ומנהג זה נהגו בו רק הגברים ולא הנשים.

בעיקרו הוא עלות השחר, אלא שבדרך כלל אז כבר נשארים ומתפללים שחרית, רק מי שאינו כשיר לתפילה אחרי לילה כזה, יישן מעט ויעמיד מישהו שיעיר אותו בזמן שלא יאחר למנין שמתפללים קריאת שמע בזמנה.

לנשים מומלץ מאוד בחג השבועות לקרוא בספר התהילים, מנהג עתיק יומין מחמת שדוד המלך נפטר בחג השבועות.

טוב ויפה ללמוד מגילת רות עם מפרשים.

חג שמח ושבת שלום.