לימוד בשבועות לנשים

שאלה:

שלום כבוד הרב. אני בחורה בת 21 ורציתי לשאול אולי יש לרב רעיונות מה מתאים ללמוד בשבועות לבנות? אם יש ספר מסויים שהרב ממליץ ולא כבד מידי? אפילו אשמח לקנות משהו. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש מנהג ידוע שבעיקר נשים מקפידות בו יותר, לומר את ספר התהילים, כיון שחג השבועות הוא יום פטירת דוד המלך, ובכלל הרבה סובב סביבו, קריאת מגילת רות וכו'.

אם תרצי ללמוד משהו, מאוד מומלץ ללמוד את מגילת רות אולי עם מלבי"ם וכדומה, זה מאוד חגיגי ומחבר לענין.

בהצלחה רבה מאוד וחג שמח.