קישוט בירק את עזרת הנשים בשבועות

שאלה:

שלום וברכה,

אני מעוניינת לקשט את עזרת הנשים בירק לכבוד חג השבועות ולצערי גבאי בית הכנסת הליטאי בו אני מתפללת די התנגד לזה בשנה שעברה ואני בטוחה שגם השנה.
רציתי לשאול: למה? הרי זה דבר מאד יפה ומקובל. האם אני יכולה לשים בכל אופן ירק נגיד על הדלת מחוץ לעזרת הנשים?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לפי מנהג הגר"א לא מקשטים את בית הכנסת כדי שלא יראה כחוקות העמים. אינני מביע דעה, מדובר כידוע במנהג ותיקין שיש לו מקורות רבים, אבל יש גם דעות חולקות. בכל מקרה לא עושים נגד הוראות הגבאי, בית הכנסת זה מקום ציבורי שחייב מנהל ואי אפשר שכל אדם יעשה שם מה שהוא רוצה…

בהצלחה רבה וחג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1