שבועות שחל במוצאי שבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. אני נוהגת להוציא שבת לפי רבינו תם. שזה יוצא ב 21:00 במוצאי שבת הקרובה. מתי עלי להתפלל ערבית של מוצאי שבת ויום טוב ? מותר להתחיל ב 21:00 או שחובה לפני ?
2.מתי להדליק את נרות יום טוב מאש לאש? מותר מייד אחרי ערבית ? והאם צריך לומר "ברוך המבדיל בין קודש לקודש" ללא שם ומלכות לפני הדלקת הנרות או שדי לומר "ותודיענו" בערבית כדי להדליק את הנרות?
3. הנרות חייבים להיות דלוקים לפני קידוש יום טוב או שאפשר אחרי הקידוש להדליק?
4. בברכת מאורי האש, מותר שלא לברך על אבוקה אלא על הנר של יום טוב ? והאם צריך להסתכל רק על הנר או לקרב את הציפורניים גם?
5. סעודת ליל יום טוב שחלה במוצאי שבת קודש, לפני הסעודה אפשר לומר "לשם יחוד לכבוד מלווה מלכה" או שבגלל שזה גם ליל יום טוב אין אומרים?
6. ביום טוב של שבועות יש רק 2 סעודות חובה שהן בליל יום טוב ובבוקר?
7. מתי מותר להוציא את האוכל של סעודת ליל יום טוב מהמקרר ? הרי אסור להכין משבת ליום טוב, אז עד אחרי ערבית של מוצאי שבת אין להוציא ואין להכין את השולחן בכלל ?
מתי שמים שאת היין, החלות, והנרות על השולחן? אחרי ערבית רק ?
8. במוצאי יום טוב,

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר להתפלל לפני ואפשר להמתין ל21:00 סוף סוף אין לך ילדים בבית ואת לא ממהרת, מה שתרצי.

2. די לומר ותודיענו כדי להדליק את הנרות ככל שעושים זאת לאחר ערבית.

3. ההדלקה לפני קידוש.

4. הברכה על נרות יום טוב, יש להתקרב כדי ליהנות ולהשתמש בנר.

5. לא אומרים.

6. נכון.

7. בצאת הכוכבים מותר להוציא, גם אם את ממתינה לזמן רבינו תם, לגבי איסור הכנה שהוא קל יש להקל ומותר להוציא, רק לא לחמם. גם בנרות לא לגעת עד שאת מוציאה שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    תודה רבה על התשובות.
    לגבי תשובה 7, כוונת הרב היא שלאחר ערבית של מוצאי שבת וליל יום טוב כשאומרים ותודיענו, מותר לערוך את השולחן עם היין , החלות, והנרות למרות שלא עשיתי עדיין הבדלה על הגפן?