הלכות ביום טוב של שבועות

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה!
1. כמה גרם בשר צריך להיות בשביל לקיים עירוב תבשלין? אני מתכוונת להצמיד חלה קטנה שיש בה שיעור וחתיכת בשר, אך אין לי אפשרות לדעת כמה היא שוקולת.
2. את העירוב אפשר לשים במקרר מייד לאחר הברכה ויש לאכול אותו בסעודה שלישית בשבת?
3. הדלקת נרות הנשמה בערב יום טוב, יש להדליק ללא קשר להדלקת נרות יום טוב? כלומר להדליק את נרות הנשמה ללא שום ברכה ולפני הדלקת נרות החג?
4.ביום טוב של שבועות יש רק 2 סעודות מצוה, בלילה ובבוקר שאותן חובה לאכול עם יין, ולחם?
אין עניין בסעודה שלישית?
5. ביום שישי שהוא יום החג וערב שבת, מתי הזמן האחרון שניתן לאכול בשר ותפוחי אדמה (ללא לחם)? האם רק עד שעה עשירית?
6. אפשר להדליק נרות שבת ביום טוב על ידי העברה מאש לאש על ידי פתילה שתכבה מייד לאחר ההדלקה? כי יש בעיה להצמיד את הפתילה של נר שבת לפתילה של נר הנשמה ישירות.
7. ביום טוב של שבועות נשים חייבות לשמוע את 10 הדיברות מספר תורה בבית כנסת? או שיכולות להקל, ולקרוא מתוך הסידור את קריאת התורה בבית ?
8. נשים חייבות לקרוא את מגילת רות ביום טוב של שבועות? או שזה לא חובה?
9. נשים לא צריכות להישאר ערות אחרי סעודת ליל שבועות ויכולות מייד ללכת לישון ?
10. אשכנזיה שעושה קידוש בעצמה, תברך שהחיינו רק בקידוש, ולא בהדלקת הנרות?
11. בכל יום שישי אני נוהגת בלי נדר לגזור ציפורניים, ולגלח שיער הגוף לכבוד שבת. האם ניתן לעשות זאת השבוע ביום חמישי ערב החג או שיש להימנע מכך כי לא גוזרים ציפורניים בימי חמישי? ומה לגבי גילוח שיער הגוף?
12. לפני הקידוש יש להדיח את הכוס, במים בלבד או שצריך גם בסבון? (הכוס נקיה ).
13. ביום טוב של שבועות שהוא יום שישי ערב שבת, מותר להוציא אוכל מהמקרר ולשים על הפלטה כדי שיהיה אוכל חם בליל שבת? כלומר הכנות מיום טוב לשבת מותרות?
14. אפשר לוותר על סעודה חלבית בחג ולאכול רק בשרי?
סליחה על ריבוי השאלות.
חג שמח!

תשובה:

שלום וברכה

1-2. השיעור הוא כזית, תיקחי מנה אחת של בשר או ביצה יחד עם חלה או לחמניה ותעשי בהם עירוב, את הבשר תאכלי במהלך השבת ואת הפת בסעודה שלישית, וזה לא חיוב לאכול דוקא אז, רק מנהג.

3. נכון.

4. נכון.

5. לכתחילה רק עד שעה עשירית, לגמור לפני השעה 4:00 אחה"צ.

6. נכון, אפשר.

7. לא חייבות.

8. לא חובה.

9. יכולות ללכת לישון, כדאי לומר קצת תהילים, זה גם יום פטירת דוד המלך ובכלל לחוות את הלילה העצום הזה.

10. נכון.

11. אפשר וראוי ביום חמישי.

12. לא צריך סבון.

13. מותרות, בשביל זה עשינו עירוב תבשילין.

14. רבים נוהגים לאכול בשרי בלילה.

חג שמח.