איך ניתן לצאת מתחום העיר בשבת? עירוב תחומין

שאלה:

שלום הרב.
איך ניתן לצאת מהעיר ליישוב אחר במרחק של 6.5 קילומטר?
הבנתי שיש בעיה עד 2000 אמה, וזה יותר.. אם עוצרים ביישוב אחר באמצע הדרך אפשר להחשיב הכל מחדש ואז לספור עוד 4000 אמה?
(מדובר על הליכה מהעיר קרית גת לאבן שמואל בשבת).

תשובה:

שלום וברכה

כדי שמותר יהיה ללכת חוץ לאלפיים אמה יש לעשות בערב שבת עירוב תחומין.

כלומר, אתה הולך בערב שבת למקום שהוא פחות מאלפיים אמה מהעיר שלך, ומניח שם אוכל מזון בשיעור שתי סעודות בשביל כל אחד מההולכים [כדי שזה לא יהיה כמות גדולה סומכים להקל להניח איזה מיטבל כמו חומץ שניתן לטבל בו ירקות, לכמות האנשים שהולים שזה כבר כמות קטנה, כמהחומץ צריך לסלט לקבוצת האנשים…] ומברכים על מצות עירוב, ואומרים: בזה העירוב יהיה מותר לי לילך ממקום זה אלפיים אמה לכל רוח. אבל למרחק שאתה אומר זה לא יועיל כי צריך להיות בכניסת שבת בתוך אלפיים אמה לעירוב…

שבת שלום וחג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה מכבוד תורתו אך חידוש הוא בעבורי שניתן להניח יותר מעירוב אחד. הרי העיקרון של העירוב הינו שקונים שביתה במקום העירוב. ולכן גם צריך שיהיה תוך אלפיים אמה מהעיר שיוכל ללכת ל”ביתו” ומשם להמשיך. אך עירוב שני? וכי שייך לקנות שביתה בשני מקומות? כשמדובר בשני צדדים של העיר אז הנושא הוא ברירה. שבשבת מתברר איפה קניתי שביתה. אבל באותו כיוון?

  2. למעשה שנינו לא דייקנו, כלומר אפשר תאורטית להניח שני עירובים, אבל יש תנאי שהאדם יהיה בבין השמשות בתוך אלפיים אמה לעירוב שלו…. ממילא טכנית לא ניתן להניח יותר מעירוב אחד…