רישום מאכלים לקראת שבת וחג

שאלה:

שלום,
הבנתי שיש בעיה לרשום רשימת מאכלים לקראת שבת כי יש בעיה לקרוא בה, אם כי לצורך מצווה וצורך גדול יש מקום להקל. השאלה האם בימים כמו שלפנינו שיש שבת וחג יחד ואם לא נכתוב מה אמורים לחמם לאיזו סעודה יש אולי נתבלבל זה נחשב מקרה בו מותר להשתמש ברשימה. ואם לא, וכן למקרים של שבת "רגילה" שהבנתי שראוי כאמור להימנע מכך האם- א. מותר להשתמש ברשימת תמונות/ ציורים מודפסת של המאכלים או שגם נחשב רשימה? ב. מותר לכתוב על גבי הכלים עצמם או על פלסטרים/דפים דביקים מעליהם את שם המנה ולאיזה יום היא שייכת?
תודה רבה מראש, חג שמח ושבת שלום

תשובה:

מותר לכתוב על התבניות עצמן זה הפתרון הכי נכון בענין זה. רעיון טוב.

שבת שלום וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה. רק לוודא, אם אלו תבניות שלא ניתן לכתוב עליהן ישירות ניתן להניח עליהן פלסטרים או פתקים דביקים ולכתוב עליהם, אין בזה בעיה?