הכנה משבת לשבועות – צאת השבת או צאת הכוכבים?

שאלה:

שלום לרבנים. המון שואלים מתי מותר במוצאי שבת הקרובה לחמם את המאכלים. והשאלה במקומה. אבל התשובה קשה.
לוחות השנה שהציבור הכללי נוהג לפיהם הוא עם מרחק של מעל 20 דקות בין צאת הכוכבים לבין צאת השבת (כן, מרחק של בסביבות ה-40 דקות מהשקיעה).
אבל לכאורה פשוט שלאחר צאת הכוכבים, אפילו עם חומרא של 10 דקות או 5 דקות יהיה מותר לחמם את האוכל שמותר לחמם אפילו בשבת ואסור רק משום הכנה (ואני מדבר לפי דעת הגר"ע שאין מיחזי בפלאטה).
אבל מצד שני, מסתבר שלהגיד להדליק גז או את הנר לפני צאת השבת הכתוב בלוחות לא לעניין…
אז מה לכאורה כדאי? לסבך אותם אם חילוקים שמלאכות שהאיסור היחיד בהם הוא הכנה אז לאחר צאת הכוכבים פלוס 10 דקות.
או להגיד על הכל לאחר צאת השבת וזהו. (אין פה לאסור את המותר?)

תשובה:

אני בביתי אומר לחכות לצאת השבת, משום שבענינים דאורייתא מאוד חשוב לפחות להמתין לזמם החזון איש שזה בערך 35-40 דקות לאחר השקיעה. התפילה בלאו הכי חגיגית ואיטית ואנשים גם נחו בצהריים וגם לא מאוד רעבים, לא נורא להמתין עוד עשר דק' וכך לא באים לידי מכשול.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעצם הרב טוען, אם הציבור בכל מקרה כל שבת עושה לפי הלוחות (של 40 דקות בערך) אין פה לאסור את המותר למרות שאנחנו יודעים שאחרי צאת כוכבים מותר ובודאי דרבנן. כי בכל מקרה הציבור נזהר עד צאת שבת המופיע להם בלוחות גם במוקצה ובכל דרבנן כל השנה. אז פה אם אני אומר להם, שאסור לחמם עד צאת שבת או כל הכנה כמו שאסור הדלקה. זה בסדר?