קימה לפני אבא או רב באמצע התפילה

שאלה:

שלום רב.
אם בא אבא שלי או רב באמצע התפילה או בברכות קריאת שמע או בקריאת שמע – האם צריך לקום? ואם צריך, אז קצת או ממש לקום ולעמוד זקוף?
תודה מראש.

תשובה:

יש לקום לכבודו.

מקורות:

ראה בשו"ע סי' סו כל פרטי דין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני נמצא
    באמצע הנחת-תפילין [.ואם אפסיק יכול להיות שתהא שקיעה או יצאו 3 כוכבים. כי התחלתי להניח מאוחר.],
    או באמצע קריאת-שמע-בזמנה [.ואם אפסיק יכול להיות שיסתיים זמן קריאת שמע בלי שסיימתי אותה.],
    או באמצע תפילת-18,
    ואבא או רב ניגש אלי
    ושואל אותי שאלה,
    ואני לא יכול לענות על שאלתו בתנועת ראש בלבד = בלי לדבר,
    -האם מפסיקים באמצע
    הנחת-התפילין / הקריאת-שמע / תפילת-18,
    -ומשיבים לו על השאלה,
    -ואז חוזרים להמשיך בדיוק איפה שהפסקתי,
    -או הנהגה אחרת ?
    -האם מותר לי להתעלם ממנו בהתחלה כדי שיבין כך שאני באמצע מקום חשוב בתפילה,
    -ורק אם הוא ממשיך לשאול להפסיק כדי להשיב לו ?

    תודה,